2008. augusztus 28., csütörtök

Motonálet 2008, Enola Gay MC Highlands, Nikolčice, Csehország

Amikor tavaly tavasszal Morvaországban túráztunk a csajokkal, tudtam, hogy mindenképpen visszajövök. Az idei túra csúszott, halasztódott, így amikor Zamárdiban a cseh Enola Gay MC két tagja meghívott a találkozójukra, adta magát a lehetőség, hogy Mári újra a cseh aszfaltot koptasson.


Néhány nap agyalás után készen állt a terv: irány Nikolčice! A távolság miatt kellett legalább 1 nap szabadság, de ha már lúd, legyen kövér, kivettem 3 napot. Persze ezt a kedves munkahelyem nem adta olcsón, kedden este 7-kor még benn ültem az irodában... Éjjel pakolás, felcuccolás a motorra, így másnap csak a dzsekit vállra dobva indultunk a garázsba.


A Pozsonyba vezető 63-as úton szokás szerint lehúzódtak az autók, a fővároson keresztül vezető felül/aluljáró hálózatban sem tévedtünk el, a cseh határ felé meg ráálltunk egy laza 140-150-es autópályázós tempóra, amíg észre nem vettem a kilométermutatón, hogy alig van benzin a Máriban. Visszafékeztem 110-re és elkezdtem magamban mantrázni, hogy „van benzinkút a határig, van benzinkút a határig“... Hát persze hogy van! Sekule mellett, ami 8 km-re van a Kútytól, ami azért nem rossz húzás, tekintve, hogy a Pozsony és Kúty közti autópályás szakasz kb. 65 km...


A határon csak pénzt váltani álltunk meg, aztán go a csehek agyvízkötyögtetős autópályája. Csak 40 km-t kellett megtenni a hustopečei letérőig, így a csuklóm megint elnehezült, nesze neked 150-es tempó! Elkezdtem nézelődni, így automatikusan visszavettem a gázt, egyszercsak hopp, rendőrcsaj az útszélén, egy radarnak támaszkodva... Baszki! Gyorsan a kijelzőre lestem, huhh, a nagy bámészkodás közben lelassultam 120-ra! Nem kicsit áldottam a hülye bámészkodós fejemet... A letérő után néhány falu, majd némi kérdezősködés után megtaláltuk a találkozó helyszínéhez vezető mezőgazdasági utat, lévén a találkozó egy bazi nagy legelőn van, ahol minden évben komplett infrastruktúrat építenek ki a találkozót szervező srácok!


Szerdán és csütörtökön túráztunk egyet Mikulovba és Lednicébe, megnéztünk egy álromot, kétszer is átzúgtunk a Nové Mlýny víztározón keresztül húzódó szenzációs utakon (képzeljetek el egy Balaton-nagyságú víztározót, amit három részre hasít két betoncsík: haladsz az úton, és bármerre nézel, mindenhol víz!)
Közben a réten kinőtt a színpad, a sörsátrak, a vizesblokk, csak a rádióadást zavarta valami, de volt, akinek ez sem okozott gondot... :)a mezők tündére is felbukkant...

... aztán jöttek a rémek is (meg több, mint 5000 ember!)...:)Motordíszítés lovagoknakJawa foreverA cseh Megasztár egyik résztvevője is adott koncertet pénteken......bár bennem inkább a primitív összekötőszövegei maradtak meg inkább, mint a hangja...Tűzzsonglőr"Éljen Somorja, hajrá Rómeó Vérzik!''... akik jöttek és taroltak, most angolul előadott dalokkal is...hihetetlen, de a magyarul énekelt dalok ütöttek a legnagyobbat!A találkozó egyik attrakciója a Custom Show volt, melyre ilyen ufókat is beneveztekÚgy tűnik, Csehországból még mindig nem koptak ki a veterán Harley-k (a csehek olyan mázlisták voltak, hogy őket az amerikaiak szabadították fel, akik sok-sok H-D-t, Indian-t hagytak hátra)Angels MachineCsehország egyik legrégibb klubjának colorja


A több, mint 40 km-es motoros felvonulás egyik legsikkesebb bukósisakja
Kivonult egy cseh hot rod építő cég isÁrpi kedvéért íme a másik építésük isA verseny közönségdíjasa
3 grácia
Ha bedobtad kitöltve a belépőjegyet...
...nyerhettél egy Hayabusát!
A pasikat megőrjítő Femme 2 fataleAsszem, én is így vigyorogtam volna, ha megnyertem volna :)


A klub figyelt a részletekre is, Hollywood-felirat Enola Gay-módraA szombati este sztárja a német Primal Fear voltS. teljesen izgalomba jött tőlük, hiszen a csapatot erősítette az egyik kedvenc gitárosaA helyi csapatok közül a Doga volt húzónév, akik kvázi a cseh Tankcsapdának számítanak. A zenekar akaratán kívül beleköpött az Enola Gay levesébe, mert koncert közben felköszöntötték a 15 éves klubot, miközben a motoros klub akarta megünnepelni a zenekar 20 születésnapját... :)
Vasárnap fél 9-kor indultunk haza, hogy ebédre Párkányban legyünk. Tankolás után újra autópályázás következett, szokásos 140-150-es tempóval. A cseh határ után elkezdtem előzni 3 lassú osztrák kocsit, amikor a szembesávot elválasztó pléh elemről egyszercsak felszállt egy nagyobb testű ragadozómadár, mindezt felém repülve, a bukóm magasságában! Kb. ennyi jutott eszembe, hogy "B*zd meg madár!" Lehasaltam a tankra, hogy ne fejeljem le, így már csak azt éreztem, hogy a szárnya hegyével megcsapta a bukóm tetejét... Kívülről sem lehetett egyszerű látvány, de én kis híján szívrohamot kaptam... Komolyan, azon már nem is csodálkozom, amikor Közép-Európa szinte minden négylábú állata meg néhány fácán kiugrik elém, de már egy ragadozómadár is, mindezt egy autópálya kellős közepén???
Másfél óra múlva már a levest kanalazva meséltem a családomnak, anyámat szerencsére lefoglalta a megnyugtató tudat, hogy ott ülünk a lakásban, így csak apám szeme villant fel a madaras történetnél, egyértelművé téve számomra, hogy ha kettesben leszünk, az ő imádott kislánya be fog zsebelni egy állati nagy lecseszést a száguldozásért... :)

6 megjegyzés:

baowah írta...

koszi, a masodik rod volt az igazi :)

millarca írta...

Így van, de az elsőnem nagyon bejött a fényezése! :)

Névtelen írta...

Szia!

Még sosem voltam a cseheknél bulin. Nagyon tetszik a beszámolód, a képek is szuperek. A Wildba nem írsz róla?

Zsolti

Névtelen írta...

Szia Zsolti!

A szeptemberi (?) Wildban jelent meg cikk a buliról, de nem én írtam, hanem a párom. Örülök, hogy tetszenek a képeim :)
üdv
mill

Tib írta...

Az tavalyi képeid között nem láttam ezt a bulit, nem voltál? Láttam egy NZ-s rendszámot, de csak speeden. Neked még Maraudered van még, nem?

millarca írta...

Tavaly sajnos nem jutottam el, de idén jó lenne eljutni. A motortípus stimmel, szerintem egy jó darabig marad, mert szeretem.

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...