2009. október 1., csütörtök

El a kezekkel!

Az előbb kiugrottam a Deák térre elintézni valamit, és az egyik bolt előtt ott parkolt egy motor. Ebben nincs semmi különleges, de egy kisebb turista sereglet állt körülötte, és azt fotózták, ahogy az egyik társuk ül a motoron és idiótán vigyorog.
Bennem meg eldőlt a borjú. Mégis, hogy a francba képzelik ezt? Csak úgy, engedélyt sem kérve ráülnek egy vadidegen ember motorjára? Ők mit szólnának, ha ugyanez a motoros egy szó nélkül beleülne a kocsijukba? Vagy ráugrana a motorháztetőjükre pózolni egy kicsit? Esetleg odalépne a csajukhoz/pasijukhoz, és csak úgy lefogdosná? Hiszen ők is azt teszik a motorjával! Akkor sem csodálkozhatnának, ha reflexből kapnának egy nagypofont!
A motorkiállításokon elnézik, hogy a tesztmotorokra felüljenek az emberek, de azok a gépek azért vannak ott, hiszen vásárlásra kell csábítaniuk a potenciális vevőket. Más tészta egy olyan kiállítás, ahol egyedi, épített kétkerekűeket mutatnak be. Ennek ellenére néhány embert az a tény sem korlátozza ebben a szokásában, hogy éppen egy 10 vagy több milliós gépre mászik rá. Abba belegondoltak már, hogy mi van, ha véletlenül feldöntik? Vagy megsérül a fényezése?
Ugyanez vonatkozik az út szélén, parkolóban álló motorokra is. Az olcsó robogóktól kezdve a több milliós Harley-Davidson-okig. Mindegyik valakinek a tulajdona és nem egy pad a parkban. Ha valaki pózolni akar, akkor vegyen magának egyet, vagy kérdezze meg a gép tulajdonosát. Azzal azt is meg tudja előzni, hogy a ráültetett kisgyerek vádlija odasüljön a nemrég leállított motor tűzforró kipufogójára*…

*Ez sajnos saját tapasztalat: 2 percre szaladtam be a boltba, és mire kijöttem, már keservesen sírt a kiskölyök a Márin ülve. Érdekes érzés, hogy miközben legszívesebben szájba vernéd a felnőttet, a szíved szakad meg a kicsiért és azon agyalsz, hogyan tudnál neki segíteni...

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...